Nationale Sloopregeling subsidie regeling bijna afgelopen


Als je nog plannen hebt je oude auto in te ruilen en genoegen te nemen met E 750 dan moet je snel zijn. Komende woensdagmiddag om 17.00 uur komt deze Nationale Sloopregeling tot zijn einde.

80.000 mensen hebben inmiddels gebruik gemaakt van deze regeling en de bodem van de subsidiepot is nu dus in zicht. De Nationale Sloopregeling zorgt ervoor dat je tussen de E 750 en E 1.000 terugkrijgt als je een andere jongere auto koopt.

Kritiek sloopregeling
Er is veel kritiek geweest op deze sloopregeling. Het bedrag is volgens velen echt te laag. In het buitenland kon de subsidie oplopen tot duizenden Euro’s. Ook was er een warboel aan regeltjes waar de auto aan moest voldoen. Op Nationale-Sloopregeling.nl zijn veel van deze kritiekregels te vinden.

Milieu
Tot slot waren veel mensen van mening dat het veel beter is voor het milieu als je zo lang mogelijk doorrijdt met een auto. Dit omdat de meeste CO2 wordt gerealiseerd bij de productie van de auto. Ook hebben kleine garages het nu extra zwaar omdat oude auto’s veel onderhoud nodig hadden maar deze nu voor een groot deel zijn vervangen door auto’s die nauwelijks onderhoud nodig hebben.

Autohandelaren
Veel gebruikte auto handelaren hebben goede zaken gedaan door deze regeling. Veel consumenten besloten namelijk hun oude auto zelf te verkopen in plaats van hem via deze regeling in te ruilen.

Autoinkoop site
Aan het woord Vincent Stevens van autoinkoop site ikwilvanmijnautoaf.nl: “Veel eigenaren van oude auto’s namen geen genoegen met de fooi van E 750. Deze mensen hebben hun auto via onze site verkocht en hebben daarna een flinke korting bedingen bij de dealer omdat ze niets in te ruilen hadden”.

Deze en meer tips voor het kopen en verkopen van auto’s staan op AutoVerkopenTips.nl.