Vallen de autoverkopen tegen? Autoverkopen in China explodeert


Record na record wordt er gebroken als het gaat om de autoverkopen in China. Er worden meer auto’s verkocht dan ooit tevoren. Waar we in Nederland al blij zijn als de autoverkopen toenemen met 1 of 2 procent, is de groei in China in autoverkopen in de maand maart ten opzichte van de autoverkopen in maart 2009 maar liefst 55,8 procent.

In maart 2010 zijn er dan ook maar liefst 1,74 miljoen auto’s verkocht. Daarmee is de Chinese markt van autoverkopen nog groter dan die van bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Dit alles is te danken aan flinke kortingen op de aanschafbelasting en een interessante sloopregeling.

Nationale-Sloopregeling in China
Als je in China een nieuwe auto koopt dan krijg je 50% korting op de aanschafbelasting. Ook ontvang je een premie als je de oude auto inruilt op een nieuwe. De grootste autofabrikant van China, SAIC, wist daardoor bijna 900 duizend auto’s in het eerste kwartaal van 2010 te verkopen.

Groei autoverkopen buitenlandse autofabrikanten
Ook de buitenlandse autofabrikanten weten groeicijfers in de Chineese autoverkopen te realiseren waar ze in hun thuislanden alleen maar van kunnen dromen.

GM, afkomstig uit de VS, zag de autoverkopen in China in maart met 68 procent stijgen tot 230 duizend auto’s. De eerste drie maanden was het zelfs een groei van 71% met ruim 623 duizend auto’s. Ford verkocht 84 procent meer auto’s en verkocht ruim 153 duizend auto’s.

Voor meer informatie over het kopen en verkopen van auto’s ga je naar AutoVerkopenTips.nl. Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door ikwilvanmijnautoaf.nl.