Online nieuwe auto kopen, hoe verkoop je inruilauto?


Steeds vaker kun je goede zaken doen als je de nieuwe auto online besteld. Er zijn verschillende websites van dealergroepen die scherpe web-only aanbiedingen hebben. De overeenkomst tussen de verschillende sites is dat je een hoge korting kunt krijgen zolang je maar niet inruilt. Maar hoe kom je dan van die inruilauto af als je de nieuwe auto online koopt?

Als je kijkt naar de mogelijkheden om je gebruikte auto te verkopen dan zijn er een aantal overeenkomsten. Als de auto er netjes bij staat dan gaat de verkoop altijd gemakkelijker en sneller dan wanneer er van alles aan mankeert.

De eerste indruk
Het is belangrijk te zorgen dat de auto direct een goede indruk achterlaat. En dat is niet zo moeilijk als het lijkt. We zullen een paar zaken behandelen die belangrijk zijn als je een auto wilt verkopen.

Buitenzijde auto
- Zorg dat die even gewassen is. Werk kleine krasjes bij met een lakstift en poets hem bij waar nodig. Dit poetsen kun je ook laten doen bij een officieel autopoetsbedrijf. Voor E 200 ken je de auto echt niet terug en wordt die van binnen en buiten weer helemaal netjes gemaakt. Als er bijvoorbeeld een wieldop ontbreekt dan regel je een goedkoop setje bij de automaterialenzaak.

Binnenzijde auto
- Ruim de binnenkant op en gooi losse papiertjes, lege blikjes en die 10 ijskrabbers weg. Maak de asbak goed schoon en rook niet meer in de auto. Spuit er even een fles luchtverfrisser in leeg. Denk ook aan de kofferbak en de motorruimte.

Documentatie auto
- Zoek alle autopapieren, onderhoudsboekjes en onderhoudsnotoa's bij elkaar. Is de APK (bijna) verlopen? Laat dan even een APK check doen en als er niet te veel aan mankeert even opnieuw laten afmelden zodat er een nieuwe APK op zit.

Techniek auto
- Kijk even naar de kwaliteit van de vloeistoffen. Koelvloeistof bruin en de olie gitzwart? Snel even laten vervangen. is voor een paar tientjes bij de autosnelservice te doen. Banden helemaal versleten? Laat er voor een paar tientjes goedkope nieuwe bandjes opzetten. Gewoon even vragen naar het goedkoopste alternatief, deze keer maar geen nieuwe Michelins erop.

Afbeeldingen auto
- Op welke manier je hem ook verkoopt. Foto's zijn belangrijk. Als er een lekker zonnetje staat zoek je een groene lokatie op. Een plaatselijk parkje is vaak geschikt. Zorg dat de auto van binnen en buiten schoon is en maak zoveel mogelijk foto's. Kijk op autosites hoe autobedrijven dat doen en probeer dezelfde hoek te hanteren. Vergeet ook niet de motorruimte, kofferbak, de kilometerstand, het dashboard en de bekleding goed vast te leggen.

Omschrijving auto
- Nu wordt het tijd om de auto goed te omschrijven. wees daarbij zo eerlijk te vertellen waarom je hem weg doet. Wat de pluspunten van deze auto zijn en wees ook eerlijk over de zaken die aandacht verdienen.

Autowaarde bepalen
- Hoeveel kun je vragen voor de auto. Dat is een lastige. Kijk eens op een site als Gaspedaal om te kijken vanaf welk bedrag deze auto's te koop staan. Kijk daarbij ook naar auto's die veel minder gereden hebben, in andere kleuren en zelfs jonger zijn. Ook auto's die wat minder accessoires hebben moet je hierbij meenemen. Neem de goedkoopste auto die je kunt vinden als referentie. De handelsprijs zal, afhankelijk van de courantheid van de auto, tussen de 60 tot 80% van deze vraagprijs bedragen.

Snel auto verkopen
Als je de auto snel wilt verkopen dan kun je hem natuurlijk op verschillende advertentie sites zetten. Het nadeel is dat er ook veel lieden rondlopen die minder goede zaken in petto hebben. Een auto particulier kopen en betalen met vals geld, diefstal tijdens een proefrit, achteraf veel discussies over garantiezaken en problemen met de overschrijving waardoor de vorige eigenaar aansprakelijk blijft voor bekeuringen en verzekering. Dit soort vervelende zaken gebeuren elke dag wel ergens in Nederland.

Een veilige en betrouwbare oplossing is het om de auto online te verkopen aan een officieel autobedrijf dat is aangesloten bij een autoinkoop combinatie zoals de auto verkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl, VerkopenAuto.nl of TurboTaxatie.nl. Een correcte afwikkeling is gegarandeerd en je ontvangt binnen 24 tot 48 uur vrijblijvend een goed bod op de auto.


Meer tips over het verkopen van een auto en het online kopen van een nieuwe auto is te vinden op AutoVerkopenTips.nl.