Speciale hybride auto verkopen site om prijsdaling gebruikte hybride auto's op te vangen


De prijzen van gebruikte hybride auto's staan onder druk. In 2008 werden de Toyota Prius en Honda Civic Hybride populair en dat deed veel zakelijke rijders beslissen om voor de half electrische auto te kiezen. Aangezien veel autolease contracten 36 maanden duren komen veel van die hybride auto's dit jaar als occasion op de gebruikte auto markt.

2008 was het jaar dat de groene golf in automotive land vorm begon te krijgen. Bijtelling over de nieuwwaarde inclusief BPM, BPM toeslag voor roetuitstoot, BPM toeslag voor CO2 uitstoot en nog meer fiscaal interessante maatregelen om de verkoop van hybride auto's te stimuleren. De overheid vond het nodig om in te grijpen in de marktwerking en de gevolgen daarvan zijn nu merkbaar.

Fiscale maatregelen
De fiscale maatregelen om de hybride auto's een handje te helpen bestonden onder andere uit een aantrekkelijke nieuwprijs omdat er geen BPM op zat. Ook werd de bijtelling bij privé gebruik van de zakelijke hybride beperkt tot 14% van de nieuwprijs. Tot slot werden deze auto's vrijgesteld van houderschapsbelasting, ook wel bekend als wegenbelasting.

Nederland koploper
Onder andere door deze fiscale maatregelen zijn er inmiddels 50 duizend hybride auto's in Nederland verkocht. Daarmee loopt Nederland flink voor op de andere Europese landen. In sommige maanden werden er alleen al in Nederland meer nieuwe Priussen geregistreerd dan in alle andere Europese landen bij elkaar.

Vraag en aanbod gebruikte hybride auto's
Hierdoor is er relatief veel aanbod van gebruikte hybride auto's terwijl de vraag vanuit de particuliere markt achterblijft. Deze tegenvallende vraag naar gebruikte hybride auto's is te verklaren uit het feit dat het bijtellingsvoordeel niet geldt voor particulieren. Het voordeel van de lage BPM is in de loop der jaren al afgeschreven. De vormgeving van de eerste hybride auto's is ook niet echt om over naar huis te schrijven. En er worden inmiddels nieuwe wegenbelastingvrije auto's aangeboden vanaf een kleine € 10 duizend euro.

Prijzen naar beneden
De verwachting is dat de prijzen van gebruikte hybride auto's in de loop van dit jaar een correctie naar beneden krijgen. Het is de vraag of de overheid de houderschapsbelasting van deze auto's op € 0 laat staan of dat ze deze de komende periode toch weer omhoog gaan zetten om de gaten in de begroting te dichten. De hoop is dan ook gevestigd op de export.

Gebruikte hybride auto verkopen
Dat er steeds meer gebruikte auto's op de markt kopen dat merken ze ook bij de gebruikte auto verkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl. Aan het woord de heer Stevens, oprichter van de autoinkoop site: "We zijn een flinke stijgende lijn in het aanbod van de gebruikte hybride auto's."

Stijging aanbod gebruikte hybride auto's
Dat het om een serieuze stijging gaat is te zien aan de aantallen, nogmaals de heer Stevens: "In 2007 kregen we van de Toyota Prius er 6 aangeboden, in 2008 waren het er nog 7, in 2009 werden er 71 aangeboden, vorig jaar 123 en dit jaar al een kleine 50. Daarom hebben we er voor gekozen hier een speciale hybride auto verkopen site voor in het leven te roepen de is te vinden op HybrideAutoVerkopen.nl"

Ook voor wat betreft de ontwikkelingen aan de vraag kant hebben ze bij de autoinkoop site niet stilgezeten: "We zijn op zoek gegaan naar partijen die interesse hebben in deze gebruikte hybride auto's uit Nederland en kunnen afzet voor een goede prijs garanderen doordat we een samenwerking zijn aangegaan met diverse partijen in onder andere het buitenland".



Meer auto verkopen tips? Kijk snel op AutoVerkopenTips.nl!