Nieuwe auto kopen via internet erg populair

Tot voor kort werd er in de media nog gemeld dat het nieuwe auto kopen via internet niet zo’n vaart zou lopen. De klanten zouden een bezoek aan een showroom prefereren boven het internet en deze alleen gebruiken om verschillende merken, modellen en prijzen te vergelijken. Intussen zijn de verschillende nieuwe auto kopen internet-portalen een serieuze speler op de markt geworden.

Zo’n 95% van de Nederlandse bevolking is nu aangesloten op internet. Het aandeel van online bestedingen groeit hard en er gaat nu een kleine tien miljard aan omzet per jaar via internet. Een grote groep van de internetgebruikers is door het gebruik van smartphones en tablets inmiddels constant online. Dit is in de autobranche niet onopgemerkt gebleven, het is dan ook niet verrassend dat internetsites welke zich richten op de verkoop van nieuwe auto’s als paddenstoelen uit de grond zijn gesprongen.

Online autoverkopen In de plus

Het aantal internet nieuwe auto verkopen zal eind 2012 circa 25% hoger uitvallen dan voorgaande jaren. Dit terwijl de klassieke showroom verkopen van nieuwe auto’s aan consumenten steeds meer onder druk staan.

Online nieuwe auto kopen voordelig voor consument

Voor de consument is een van de voordelen dat de internet autoshowroom 24 uur per dag en 7 dagen in de week geopend is. Dat is heel wat anders dan de reguliere openingstijden op de gemiddelde autoboulevard, waar vaak al om half zes het licht al uitgaat. Ook wil de consument gemakkelijk verschillende modellen, verkoop- en inruilprijzen kunnen vergelijken. Daarnaast is de koper steeds minder bereid om op te draaien voor de kosten van grote glazen paleizen, grote voorraad nieuwe en demonstratie auto’s en een gladde autoverkoper in pak met een auto van de zaak.


Uniek nieuwe auto kopen concept

Een grote speler op het gebied van nieuwe auto kopen via internet is 1DayCar.com. Het concept van 1DayCar.com is uniek. Kun je bij andere aanbieders op je gemak een nieuwe auto samenstellen, bij 1DayCar.com dien je snel te reageren. 1DayCar.com biedt namelijk een beperkt aantal auto’s aan die op één dag tegen hoge korting worden verkocht. Hierbij geldt dat op ook echt op is.

Samenwerking officiele autodealers

In plaats van een paar acties per jaar zal er bij 1DayCar.com op korte termijn dagelijks een actie plaats vinden. Dit is mogelijk gemaakt doordat er een samenwerking aan is gegaan met een beperkt aantal gerenommeerde dealerbedrijven van verschillende automerken.