Auto kopen in Duitsland erg populair, maar wat doe je met de inruiler?


Steeds meer mensen komen er achter dat het interessant is om een gebruikte auto in Duitsland te kopen. De import van luxe uitvoeringen van Audi, BMW, Mercedes-Benz en Volvo met een leeftijd tot een jaar of vier laat dan ook enorme groeicijfers zien.

De voordelen zijn legio. Er worden door de lagere aanschafprijzen voor nieuwe auto's in Duitsland vooral veel nieuwe auto's verkocht die voorzien zijn van alle mogelijke opties. Daardoor zijn ook de jong gebruikte exemplaren doorgaans van veel meer extra voorzien.

Auto kopen in Duitsland
Ook is er voordeel te halen uit de huidige BPM wetgeving. Deze maakt nu namelijk gebruik van een afschrijvingscurve die meer in de pas loopt met de daadwerkelijke handelswaarde van de auto in plaats van een lineaire afschrijving die tot een paar jaar geleden van kracht was.

Het bepalen van de BPM met een keuringsrapport is ook erg interessant, daarmee wordt het te betalen bedrag aan BPM nog verder gedrukt. Al met al kan het voordeel op jonge auto's uit Duitsland in de duizenden Euro's lopen.

Inruilauto zelf online verkopen
Via de website Auto-kopen-in-Duitsland.nl kan men nu ook eenvoudig de inruilauto verkopen als men zelf op zoek is naar een auto in Dutisland. Het is namelijk niet interessant om de inruilauto bij de verkopende partij in Duitsland aan te bieden. Via deze website kan men vrijblijvend een gegarandeerd bod opvragen op de inruilauto. Als er dan zaken gedaan moet worden dan kan de verkoop van de inruilauto vaak binnen enkele uren afgewikkeld worden. Wel zo prettig als er ook in Duitsland snel zaken gedaan moet worden.

Kijk op AutoVerkopenTips.nl voor meer tips bij het (ver)kopen van een auto.