VerkoopWaardeauto.nl Alternatief voor ANWB autowaarde


Er zijn verschillende sites die de zogenaamde koerslijst waarde van een auto kunt opvragen. Vaak gaat dat gepaard met een dure SMS service en ligt de waarde ver af van de bedragen waar ze echt voor verhandeld worden. VerkoopWaardeAuto.nl doet het anders. Deze laat per geval de waarde handmatig bepalen door een netwerk van 1.572 officiële autoinkopers.

Bijzonder is dat deze bepaling van de autowaarde voor de consument geheel gratis is. Wel is een voorwaarde dat het de auto van de aanbieder zelf is. Auto's van andere mensen aanbieden op deze site wordt niet echt op prijs gesteld.

Aan het woord de heer Stevens van Via VerkoopWaardeAuto.nl: "De aangesloten autoinkopers, dat zijn de mannen die echt dagelijks met de autohandel bezig zijn, geven aan voor welk bedrag ze de auto in zouden willen kopen. Het hoogste bod koppelen we vrijblijvend terug naar de eigenaar van de auto. Dit is de meest reële manier van waardebepaling van een auto, en wij kunnen het door onze goede contacten ook nog eens gratis aanbieden ook."

Voor de eigenaar van de auto is het ook prettig te weten dat men de auto voor de taxatiewaarde ook direct met een druk op de knop kan verkopen. Nogmaals de heer Stevens: "Doordat we uitsluitend samenwerken met officiële autobedrijven is een correcte afwikkeling ook gegarandeerd, wel zo'n prettig gevoel in een tijd waarbij met name bij de overdracht van de auto van alles mis kan gaan. Er zijn namelijk criminelen actief die niets anders doen dan achteloze particulieren, die hun auto op internet aanbieden, proberen te misleiden en te bestelen."