Gebruikte auto verkopen laten een flinke groei zien


In de maand mei 2011 werden er 12% meer gebruikte auto's van autobedrijf naar consument verkocht dan diezelfde maand een jaar eerder. Ook als we naar heel 2011 kijken dan is er een positieve trend te zien, dan is de groei bijna 5% ten opzichte van de eerste 5 maanden in 2010. De gebruikte auto verkopen gaan als een speer en lijken daarmee gelijk op te lopen met de nieuwe auto verkopen.

De groei in de maand maart en april vielen wta tegen, maar de maand mei maakt alles weer goed. In absolute aantallen zijn er in de eerste 5 maanden van dit jaar bijna 449 duizend gebruikte auto's aan consumenten verkochte. Een jaar eerder waren er dit nog ongeveer 429 duizend.

Top 3 gebruikte auto verkopen van autobedrijf naar consument


1. Opel
2. Volkswagen
3. Renault

Auto particulier verkopen


De gebruikte auto verkopen tussen particulieren, het zogenaamde C2C segment, laat een groei zien die een stuk meer bescheiden is. Slechts een ruime 2 % groei was er waarneembaar in de maand mei t.o.v. mei 2010. De eerste 5 maanden laat een bescheiden groei zien van 1,4 % (van een kleine 320 duizend naar een ruime 324 duizend gebruikte auto's).

Top 3 gebruikte auto verkopen van consument naar consument


1. Volkswagen
2. Opel
3. Peugeot

10% groei bedrijfsvoorraad gebruikte auto's


Er is ook een groei te zien in de gebruikte auto voorraad. In mei 2011 stonden er op de 10 grootste gebruikte auto sites 457.000 auto's te koop (ontdubbeld) ten opzichte van 415.000 een jaar eerder.

Auto inkoop door gebruikte auto specialisten


Dat de gebruikte auto's erg populair zijn dat merken ze ook bij de autoinkoop site ikwilvanmijnautoaf.nl. De biedingen op de gebruikte auto's liggen volgens eigenaar Vincent Stevens hoger dan gemiddeld.

"We merken dat autobedrijven, autodealers en merkspecialisten bereid zijn meer voor gebruikte auto's te bieden dan normaal. De vraag naar gebruikte auto's overtreft momenteel het aanbod. Veel consumenten zoeken een interessante gebruikte auto en het autobedrijf wil geen 'nee' verkopen. Via onze website ikwilvanmijnautoaf.nl kunnen consumenten geheel gratis en vrijblijvend hun auto laten taxeren voor inkoop, dus als je binnenkort in de markt bent dan moet je zeker de auto eens aanbieden voor taxatie", aldus de heer Stevens.


Gebruikte auto verkopen? Lees de tips over gebruikte auto verkopen op AutoVerkopenTips.nl