Let op! Auto verkopen via Marktplaats kan E 75 kosten!


Bij de populaire advertentie website Marktplaats.nl moet je tegenwoordig goed uitkijken. Als je een auto voor een bepaalde periode adverteert dan word de advertentie automatisch twee keer over met dezelfde periode verlengd. Hierdoor kunnen de kosten voor een autoadvertentie zomaar oplopen tot E 75,00!

In 2004 is Marktplaats.nl, de grootste advertentie site van Nederland, overgenomen door E-Bay. Deze was erg ontstemd dat het hun in Nederland niet lukte op korte termijn marktleider te worden met hun veilingsite. Terwijl dit in vele andere landen zonder slag of stoot wel lukte.

E- bay versus Marktplaats.nl


Dat men bij E-bay winstmaximalisatie voor ogen heeft kan men goed zien aan de tarieven. In de beginperiode kon je zelfs gratis je auto aanbieden op Marktplaats en stond vooral het ideologische doel, het recyclen van producten, voorop. Inmiddels is dat tarief in de loop der jaren verhoogd van € 0,- onbeperkt, naar € 6,- onbeperkt, toen naar € 15,- voor 6 weken en nu dus met een extra addertje onder het gras.

Kosten advertentie Marktplaats.nl


Vergeet je de advertentie namelijk na de advertentieperiode van naar keuze 1 week, 2 week of 4 weken te verwijderen dan wordt die automatisch twee keer voor dezelfde periode verlengd. Als dat nu gratis zou zijn, dan was het goed. Er wordt echter per verlenging volautomatisch een bedrag van € 10 tot € 25 van je bankrekening afgeschreven.

Automatische incasso


Hierdoor kunnen bij de maximale advertentietermijn van 28 dagen de kosten oplopen tot € 75,- die automatisch worden geïncasseerd. Terwijl het op veel sites mogelijk is zelfs gratis te adverteren, waarbij ook nog extra hulp in de vorm van een automakelaar wordt aangeboden.

Gratis auto verkopen


Enkele sites waar je gratis de auto kunt verkopen zijn ikwilvanmijnautoaf.nl en VerkopenAuto.nl. Nadat de auto anoniem is aangemeld ontvangt de consument per e-mail een vrijblijvend bod op de auto. Vervolgens kan men na overleg met de toegewezen automakelaar de auto zonder verdere kosten verkopen voor het gegarandeerde bod. Het andere voordeel is dat uitsluitend officiële bij de RDW aangesloten autobedrijven meebieden waardoor een veilige en correcte afwikkeling wordt gewaarborgd.


Gebruikte auto verkopen? Lees de tips over gebruikte auto verkopen op AutoVerkopenTips.nl